Waarom een bromfietsverzekering afsluiten?

Nederland staat bovenaan in de lijst wanneer het gaat om het aantal bromfietsen die er rondrijden, opgevolgd door Italie en Spanje. Momenteel wordt er in Nederland gebruik gemaakt van meer dan een miljoen bromfietsen. Alhoewel een bromfiets een typisch ‘mooiweer’ vervoersmiddel is, iets wat niet typerend is voor Nederland, is de bromfiets toch mateloos populair, met name bij de leeftijdgroep van 40 tot 60 jaar.

Met al deze bromfietsen op de weg, is het een drukte van belang. Belangrijk is het dan om goed verzekerd de weg op te gaan. Want u weet tenslotte nooit van tevoren of u met schade te maken zult krijgen.

Sluit daarom bij ons een bromfietsverzekering af. Deze is er al vanaf 1 Euro per maand!

Hier zetten wij de mogelijkheden op een rijtje.

Uit welke dekkingen kan ik kiezen voor mijn bromfietsverzekering?

Bij wet is vastgesteld, dat u in ieder geval de minimale WA verzekering afgesloten moet hebben wanneer u een bromfiets bezit. De WA verzekering treedt in werking wanneer u onverhoopt schade toebrengt met uw bromfiets aan derden.

Kiest u voor een WA verzekering met diefstaldekking, dan bent u verzekerd voor schade die u toebrengt aan derden, maar kunt u ook een beroep doen op uw verzekering wanneer uw bromfiets wordt gestolen. Na een wachttermijn van vier weken, welke ook bij wet is vastgelegd, kunt u met de verzekeraar vaststellen wat de schade is, en welk bedrag u uitgekeerd zult krijgen.

Verder is er de WA verzekering met beperkt casco. Dit wil zeggen dat u verzekerd bent voor schade die u met uw bromfiets toebrengt aan derden, maar ook wanneer uw bromfiets beschadigd raakt door weersinvloeden als hagel of overstromingen. Tevens bent u verzekerd voor diefstal, joyriding, en aanrijdingen met dieren.

Als laatste is er de WA verzekering met volledig casco. Naast de eerder genoemde schades bent u dan ook verzekerd voor botsingen en schade door omslaan, te water geraken of andere schadeoorzaken.

Zowel bij de beperkt casco als de volledig casco dekking kunnen er verschillen zijn tussen de diverse aanbieders. Neem daarom altijd goed de polisvoorwaarden door. Via onze site krijgt u direct een duidelijk overzicht.

Heeft u vragen, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

bromfietsverzekering
Vanaf € 1,-
/ maand
  • Onafhankelijk vergelijken
  • Online berekenen en afsluiten
  • Direct dekking 24/7
  • Telefonisch direct bereikbaar