Waarom een brommerverzekering vergelijken en afsluiten?

Nederland staat naast het aantal fietsen ook bekend om de enorme hoeveelheid brommers. Dit zijn er namelijk meer dan 1.000.000.

Doordat de drukte op onze wegen steeds meer toeneemt, zowel in de stad als erbuiten, gaan mensen alternatieve vervoersmogelijkheden zoeken. Hierdoor nemen steeds meer mensen het besluit een brommer aan te schaffen. Dit geldt ook voor de snorbrommer, welke vooral populair is onder senioren.

Een (snor)brommer kunt u namelijk makkelijker parkeren, en bij drukte staat u niet onnodig lang stil.

Indien u besluit een brommer of een snorbrommer aan te schaffen, dan zult u deze moeten verzekeren. Wij laten u zien welke mogelijkheden u hierbij heeft, en helpen u graag bij het maken van uw keuze. Een brommerverzekering heeft u al vanaf 1 euro per maand!

De mogelijkheden bij het afsluiten van een brommerverzekering

Bent u in het bezit van een gemotoriseerd vervoersmiddel, dan zult u tenminste een WA verzekering af moeten sluiten. Een WA verzekering betekent, dat de schade gedekt wordt wanneer u deze veroorzaakt aan derden, dus wanneer u verantwoordelijk bent voor de schade veroorzaakt met uw brommer. Met de WA verzekering wordt de tegenpartij schadeloos gesteld.

De verplichte WA verzekering kunt u echter ook uitbreiden met een aanvullende polis. Zoals:

  • WA verzekering + diefstal: u bent dan ook verzekerd wanneer uw brommer gestolen wordt.
  • WA verzekering + beperkt casco: met beperkt casco is een wat uitgebreidere polis. U kunt in dit geval ook een beroep doen op uw verzekering wanneer u te maken krijgt met schade waar u zelf geen invloed op kunt uitoefenen, zoals storm- of brandschade. Voor hagelschade en blikseminslag bent u bij beperkt casco ook verzekerd, evenals diefstal, inbraak of een aanrijding met vogels en loslopende dieren.
  • WA verzekering + volledig casco: dit is de meest ruime verzekering. Want naast de eerder genoemde oorzaken, bent u bij volledig casco ook verzekerd bij aanrijdingen, wanneer u slipt, of zelfs wanneer u te water raakt. Maar ook bij ander onheil van buitenaf.

Omdat wij samenwerken met diverse verzekeringsmaatschappijen, kunnen er verschillen zijn in de polisvoorwaarden, aangezien ook de dekking per maatschappij kan verschillen. Wij raden u daarom aan om per verzekeraar de polisvoorwaarden goed door te nemen, en aan de hand hiervan uw besluit te nemen.

Sluit u uw verzekering bij ons af, dan heeft u diverse mogelijkheden wat betreft de betaling van uw polis. U kunt kiezen voor betaling per maand, per kwartaal, per half jaar of per jaar. Betaling per maand of per kwartaal worden altijd via automatische incasso gedaan. Bij betaling per half jaar of per jaar, kunt u ook gebruik maken van een acceptgiro.

 

 

 

brommerverzekering
Vanaf € 1,-
/ maand
  • Onafhankelijk vergelijken
  • Online berekenen en afsluiten
  • Direct dekking 24/7
  • Telefonisch direct bereikbaar