Waarom motorverzekering vergelijken?

Onderzoek heeft uitgewezen dat op dit moment meer dan 650.000 motoren in Nederland zijn. Uit welke merken en uitvoeringen dit getal bestaat, is niet bekend. Wat wel bekend is, is dat jaarlijks meer  tweedehands motoren worden verkocht, namelijk ongeveer 120.000, ten opzichte van het aantal nieuwe geregistreerde motoren. Dit is een kleine 10.000 per jaar.

Op dit moment is de tourmotor weer het populairst. Een reden waarom veel mensen een motor kopen, is het gevoel van vrijheid dat wordt ervaren tijdens het motorrijden.
Met een motor wordt per jaar gemiddeld 3.800 kilometer gereden, volgens de recentste cijfers. Heeft u een motor in uw bezit, of wilt u er een aanschaffen, dan dient u deze te verzekeren. Wij helpen u graag bij het maken van uw keuze wat betreft de de verzekeringspolis die u afsluit. Wist u dat u al een motorverzekering heeft vanaf 2 Euro per maand?

Verschillende dekkingen voor uw motorverzekering

  • Wilt u onbezorgd de weg op, dan zult u tenminste een WA verzekering af moeten sluiten. Met WA dekking bent u verzekerd wanneer u verantwoordelijk bent voor de schade welke is toegebracht aan andere weggebruikers, of dit nu andere motorrijders zijn of automobilisten. De WA dekking is verplicht voor alle gemotoriseerde voertuigen, en geeft de minimale dekking.
  • Kiest u voor een WA verzekering met beperkt casco, dan bent u naast de eerder genoemde minimale polis, bij de meeste verzekeraars aanvullend verzekerd wanneer u te maken krijgt met schade door weersinvloeden. Denk hierbij aan storm-, brand- en hagelschade en blikseminslag. Deze aanvullende polis kunt u ook aanspreken wanneer er schade is ontstaan door een aanrijding met loslopende dieren of vogels.
  • Dan is er nog de meest ruime verzekering, namelijk de WA verzekering met volledig casco. U bent dan bij de meeste verzekeraars gedekt voor de eerder genoemde oorzaken van schade, maar ook wanneer u te maken krijgt met schade door slippen, omslaan en botsingen. Deze polis heet ook wel de all-risk dekking.

Omdat motoreigenaars over het algemeen vaker in de zomer de weg opgaan, is er speciaal voor hen ook een zogenaamde zomerdekking. Dit wil zeggen dat u gedurende de zomertijd verzekerd bent, maar niet hierbuiten. Dit kan schelen in de berekende premie. Wilt u deze zomerdekking afsluiten, dan kunt u dit in onze software aangeven.

motorverzekering
Vanaf € 2,-
/ maand
  • Onafhankelijk vergelijken
  • Online berekenen en afsluiten
  • Direct dekking 24/7
  • Telefonisch direct bereikbaar