Vergelijk hier uw oldtimerverzekering

Wanneer u erover denkt een oldtimer te kopen, of er zelfs al een bezit, dan dient u een verzekering hiervoor af te sluiten. Op betaalminder.nl kunt u op eenvoudige wijze de diverse aanbieders van een oldtimerverzekeringen vergelijken. Hier kunt u uw premie direct berekenen. Een oldtimerverzekering heeft u al vanaf 2 euro per maand!

De verwachting is dat de komende jaren een lichte daling zal optreden in het aantal oldtimers in Nederland. Al jaren is de stand redelijk stabiel, en zijn er rond de 300.000. De verwachte daling zou het gevolg kunnen zijn van wetswijzigingen omtrent de motorrijtuigenbelasting, en vanwege het feit dat in bepaalde grote steden, oldtimers geweerd worden uit de binnenstad, omdat ze teveel uitstoot zouden veroorzaken.

Echter, het kan nog steeds interessant zijn een oldtimer aan te schaffen, omdat u nadat ze een bepaalde leeftijdsgrens hebben gepasseerd, geen wegenbelasting meer hoeft te betalen.

Besluit u dit te doen, dan dient u wel rekening te houden met het feit dat een oldtimer minimaal WA verzekerd dient te zijn. Speciaal voor oldtimers is de oldtimerverzekering in het leven geroepen. Om deze af te kunnen sluiten, dient u wel een ander hoofdvervoersmiddel te hebben, zoals een motor of een nieuw(re) personenauto. Dit is een vaste voorwaarde voor een oldtimerverzekering.

Welke opties heeft u?

Verder heeft u voor het afsluiten van een oldtimerverzekering de volgende mogelijkheden:

  • Alleen WA verzekering. U bent dan verzekerd in het geval er schade optreedt door uw toedoen aan andere weggebruikers.
  • Bij WA met beperkt casco heeft u de WA verzekering, en bent u daarnaast aanvullend verzekerd tegen diefstal, inbraak en schade door natuurlijke factoren. Denk hierbij aan steenslag op uw ruiten, of bijvoorbeeld weersinvloeden.
  • Als derde optie kunt u kiezen voor een WA oldtimerverzekering met volledig casco, welke de meest uitgebreide vorm is. Naast de eerder genoemde oorzaken van schade, dekt deze vorm van verzekering ook schade wanneer u bijvoorbeeld tijdens het rijden omslaat of slipt, en er hierdoor schade aan uw oldtimer ontstaat. Ook biedt deze verzekering uitkomst wanneer er sprake is van een eenzijdige aanrijding. Daar dit de meest uitgebreide polis is, zijn er diverse andere onheilssituaties waarbij u uw verzekering kunt aanspreken.

Wilt u een oldtimerverzekering bij ons afsluiten, dan zijn er verschillende betalingsopties. Automatische incasso kan per maand of per kwartaal worden voldaan. Betaalt u per half jaar, of per jaar, dan kunt u eventueel gebruik maken van acceptgiro.

 

oldtimerverzekering
Vanaf € 5,-
/ maand
  • Onafhankelijk vergelijken
  • Online berekenen en afsluiten
  • Direct dekking 24/7
  • Telefonisch direct bereikbaar